Waarover wil jij dicussiëren? Start een nieuwe discussie.

bestellen is betalen

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
mittekedekik
Offline
Laatst gezien: 6 jaar 3 weken geleden
Lid geworden op: 03/17/2014 - 20:49
bestellen is betalen

Wanneer het nieuwe decreet in werking treedt, zouden ouders moeten betalen voor de geplande opvangdagen, ook wanneer het kindje niet komt. Er worden wel "vakantie"dagen gegeven waarop het kindje, zonder betalen afwezig mag zijn. Kind en Gezin stelt op zijn web-site 18 dagen per fulltime kind voor. De dienst die de opvang organiseert, mag dit evenwel aanpassen. Onze diens onthaalouders, wil het aantal dagen veranderen naar 35 per fulltime kind zonder ons daar ook maar enige inspraak in te geven. Ik vind dit echt niet kunnen. Het gaat hier immers over ons inkomen!!!
Ook over het bedrag dat de ouders moeten betalen als hun kind, zonder doktersbriefje, toch meer dagen afwezig is, heb ik mijn bedenkingen. Dit bedrag wordt niet aan de onthaalouder, maar aan de dienst betaald. Deze organiserende dienst mag met dit geld doen wat zij willen. Het zal dus waarschijnlijk niet aan de onthaalouders worden uitgekeerd, hoewel zij het wel zijn die hun inkomsten door de afwezigheden zien minderen.
Hier ben ik echt niet gelukkig mee.

Mutti
Offline
Laatst gezien: 5 jaar 1 week geleden
Lid geworden op: 03/14/2014 - 00:21
Dat wist ik nog niet, dat de

Dat wist ik nog niet, dat de diensten zelf mogen bepalen hoeveel dagen de kindjes afwezig mogen zijn. Maar, ja, uiteindelijk hebben de onthaalouders zelf er niets aan. Reden? Je kan geen onkostenvergoeding krijgen als je geen onkosten gemaakt hebt. Dat klopt, maar heeft de dienst dan onkosten gemaakt op een dag dat een kindje niet komt? Ik dacht het niet. Geef die bedragen dan een andere naam i.p.v. onkostenvergoeding, bv. vergoeding voor afwezigheid en stort het geld door naar de onthaalouders.
Zou het nieuwe decreet niet zorgen voor meer gelijkheid? Goed bezig als diensten hun eigen regeltjes mogen opstellen!

Liesvandongen
Offline
Laatst gezien: 6 jaar 2 maanden geleden
Lid geworden op: 04/02/2014 - 07:30
Staking!..

Zouden wij ook niet onze ouders gebruiken om kind en gezin te chanteren zoals in Roeselare gisteren?!....
Waar staan wij,onthaalouder? Wij vragen al jaren om een statuut,dwz de rechten van elke werknemer....
Een crèche kan 200 ouders teleurstellen om bepaalde voordelen af te dwingen. Wij 4a5 ouders....wat is onze impact? Terwijl wij gewoon de rechten vragen die elke werknemer " naturally" of " matter of course" krijgt!!!!

Hoe werkt dit forum?

Hey, welkom op het forum. Het eerste wat je moet doen is je registreren. Zodra dat gebeurd is krijg je een email toegestuurd naar het adres dat je hebt opgegeven. Die email bevat een activatiesleutel. Klik op die link om je account te activeren. Eenmaal dat gedaan dan kan je inloggen met je zelf gekozen wachtwoord en kan je naar hartelust beginnen gebruikmaken van het forum. Veel plezier!

Wat zijn de spelregels?

Het forum is van en voor onthaalouders. Er is dan ook geen plaats voor kwetsende, discriminerende of racistische taal. Die posts zullen verwijderd worden en deelnemers zullen indien het meer dan eens gebeurt, niet langer gebruik kunnen maken van het forum. Ben je een spammer, dan hoor je op dit forum niet thuis. Wij zullen ervoor zorgen dat je wegblijft.

Word lid van de LBC-NVK onthaalouders

Word lid van de LBC-NVK