Waarover wil jij dicussiëren? Start een nieuwe discussie.

Ik ben gestopt als onthaalouder

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
MegaMindyvervolgt
Offline
Laatst gezien: 5 jaar 5 maanden geleden
Lid geworden op: 03/08/2014 - 23:32
Ik ben gestopt als onthaalouder

Deze brief kregen wij van een collega - militant :

" Vanaf 1 april ga ik deeltijds werken met een statuut als werknemer.
Tijdens de nieuwjaarsrecepetie van onze dienst kondigde men aan dat er met het decreet niks voor ons veranderde. Wel moesten we allemaal wat flexibeler gaan werken om de concurrentie met de zelfstandige sector aan te kunnen. Dus 5 werkdagen van 11 uren opvang aanbieden, want daar hangen de subsidies ook van af. Welke vergoeding we gaan krijgen voor flexibele of inclusieve opvang, daar is het decreet nog niet uit.
Vroeger gaf onze dienst ondersteuning door het uitlenen van speelgoed en materiaal, maar dat werd afgeschaft. We mochten geen geld meer vragen voor de luierafval. Terwijl ik lees in het decreet dat de dienst die nu rechtstreeks mag aanrekenen bij de ouders én dus aan ons kan doorstorten. Hetzelfde geldt voor het principe “ reserveren is betalen”. Ook hier krijgt de dienst het geld en kan de dienst beslissen om dit geld door te storten aan de onthaalouders of uit te keren via aankoopbonnen voor materiaal en speelgoed.
Vanaf 1 april telt ook mijn dochter van 7 jaar mee in het aantal aanwezige kindjes. Als ik een attest van draagkracht zou krijgen voor 6 kindjes, dan kan ik slechts 5 kindjes opvangen per dag. Als ik 55 uren opvang moet aanbieden en daar geen leefbaar inkomen kan aan overhouden, ben ik niet goed bezig.
Ik werd onthaalouder voor mijn dochter én nu stop ik om diezelfde reden. Want met deze deeltijds job heb ik meer tijd voor haar en krijg ik vakantiegeld en een eindejaarspremie.
Ik blijf de onthaalouders steunen bij acties en hoop dat zij krijgen wat ze verdienen, een statuut als werknemer. "

Heel spijtig dat een goede onthaalouder stopt. Dat tevreden ouders op zoek moesten naar andere opvang. Dat kindjes weer eens een wenperiode door moeten. Dat alles omdat onze regering niet daadkrachtig genoeg is om 7000 onthaalouders uit een ongrondwettelijk statuut te halen.

Mutti
Offline
Laatst gezien: 5 jaar 1 week geleden
Lid geworden op: 03/14/2014 - 00:21
Het is wraakroepend! Aan

Het is wraakroepend! Aan mensen die al zoveel uren kloppen per week, die al zo hard werken en die daar nauwelijks een leefbaar inkomen aan overhouden, worden nóg meer eisen gesteld. De onvrede bij de onthaalouders stijgt en er zullen nog meer hele goeie onthaalouders stoppen. Doodjammer!

Hoe werkt dit forum?

Hey, welkom op het forum. Het eerste wat je moet doen is je registreren. Zodra dat gebeurd is krijg je een email toegestuurd naar het adres dat je hebt opgegeven. Die email bevat een activatiesleutel. Klik op die link om je account te activeren. Eenmaal dat gedaan dan kan je inloggen met je zelf gekozen wachtwoord en kan je naar hartelust beginnen gebruikmaken van het forum. Veel plezier!

Wat zijn de spelregels?

Het forum is van en voor onthaalouders. Er is dan ook geen plaats voor kwetsende, discriminerende of racistische taal. Die posts zullen verwijderd worden en deelnemers zullen indien het meer dan eens gebeurt, niet langer gebruik kunnen maken van het forum. Ben je een spammer, dan hoor je op dit forum niet thuis. Wij zullen ervoor zorgen dat je wegblijft.

Word lid van de LBC-NVK onthaalouders

Word lid van de LBC-NVK