Waarover wil jij dicussiƫren? Start een nieuwe discussie.

Reserveren is betalen

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
bobo
Offline
Laatst gezien: 5 jaar 4 maanden geleden
Lid geworden op: 02/19/2015 - 14:17
Reserveren is betalen

Hallo,

Wij starten vanaf 1 april 2015 met de respijtdagen.
Wij zijn een buitenschoolse kinderopvang en werken dus met derde dagen, halve dagen en zelfs volle dagen.
Maar onze dienst heeft alles uitgewerkt voor baby's en peuters en zoals altijd niks voor de buitenschoolse opvang.

Wij hebben enkele problemen hierbij.
1. Ten eerste kan er me iemand uitleggen waarom Zelfstandigen deze respijtdagen wel uitbetaald krijgen en wij niet?
Als we geen "prestatie" leveren als er geen kinderen aanwezig zijn, hoe komt het dat zij dat dan wel krijgen. Toveren de zelfstandigen hologrammen van ingebeelde kinderen tevoorschijn ofzo. Ik dacht als wij geen prestatie leveren, zij dan ook niet, mor jah...
2. Respijtdagen dienen om de ouders onder druk te zetten en niet om met de OO zijn 'kloten te spelen'. Wat bedoel ik daarmee.
Wij hebben ouders die hun kinderen inschrijven voor een hele week, maar jah voor enkele maanden naar de tekenacademie te sturen op vrijdagavond, pas de volgende dag te melden dat hun kind ziek is, op vakantiedagen gewoon zelfs niet komen opdagen, 5 minuten voor het afhalen van de kinderen melden dat de oma erom komt naar de school, met andere woorden 'met onze kloten spelen'.
Volgens onze berekening hebben onze 5 dagen kinderen recht op 4 volle- en 14 derde respijtdagen.
Wat op zich perfect is... Mits het klein adertje... Want als de ouders 3 dagen op voorhand melden dat ze niet komen, dan mogen we geen respijtdagen in rekening brengen. Dus probleem van de vrijdag avonden opgelost voor de ouders. Zijn ze ziek met een briefje van de dokter, geen respijtdagen. Kunnen ze zo, op het eind van de week als ze eindelijk beslissen om naar de dokter te gaan, een briefje vragen voor de gehele week.

Met andere woorden heel deze regeling over respijtdagen mist zijn doel met kilometers...

3. De uitbetaling zelf van de respijtdagen gaat dus integraal naar de organisatie.
Dit vind ik dus niet kunnen. Even uitleggen:
Stel mama X houdt haar kind Y voor een dag thuis, zonder 3 dagen op voorhand te melden, zonder ziektebriefje, zonder in een geplande gezinsvakantie, zonder in een vakantie of feestdag van de OO zelf en ze heeft geen respijtdagen meer over.
Volgens het decreet moet de mama X dus deze respijtdag betalen aan de dienst of organisatie, maw de gemeentes of steden van vlaanderen. Dit is op zich geen probleem.
Wat wel een heel leuk feit is, dat jullie allemaal en de rest van Vlaanderen mij zal betalen via de vakbond en dus eigenlijk de mama X ook.
Daarom als ik dus mijn uitbetaling van de vakbond krijg, kijk ik naar buiten en zeg ik altijd dank u Vlaanderen, bedankt voor jullie overtuigingskracht en jullie steun om mijn werk te vervolledigen.

Vele groetjes vanuit den opvang...

Mutti
Offline
Laatst gezien: 5 jaar 1 week geleden
Lid geworden op: 03/14/2014 - 00:21
opvanguitkering

jullie lijken mij nog erg optimistisch want de opvanguitkering stelt maar weinig voor en komt bovendien bij jullie belastbaar inkomen, dus...je houdt er nog minder van over.
Wij krijgen een onkostenvergoeding en als kindjes niet komen opdagen, hebben we geen onkosten gemaakt en kunnen we dus ook geen onkostenvergoeding krijgen.
Zelfstandigen bepalen zelf hun dagprijs en dat is geen onkostenvergoeding.
Het zou inderdaad heel wat eerlijker zijn als diensten de bijeengeraapte gelden integraal zouden doorstorten naar de onthaalouders, excuseer, kinderbegeleiders. Dan hadden we nog een beetje inkomenszekerheid.

Hoe werkt dit forum?

Hey, welkom op het forum. Het eerste wat je moet doen is je registreren. Zodra dat gebeurd is krijg je een email toegestuurd naar het adres dat je hebt opgegeven. Die email bevat een activatiesleutel. Klik op die link om je account te activeren. Eenmaal dat gedaan dan kan je inloggen met je zelf gekozen wachtwoord en kan je naar hartelust beginnen gebruikmaken van het forum. Veel plezier!

Wat zijn de spelregels?

Het forum is van en voor onthaalouders. Er is dan ook geen plaats voor kwetsende, discriminerende of racistische taal. Die posts zullen verwijderd worden en deelnemers zullen indien het meer dan eens gebeurt, niet langer gebruik kunnen maken van het forum. Ben je een spammer, dan hoor je op dit forum niet thuis. Wij zullen ervoor zorgen dat je wegblijft.

Word lid van de LBC-NVK onthaalouders

Word lid van de LBC-NVK