Waarover wil jij dicussiƫren? Start een nieuwe discussie.

Werknemerstatuut en ziek zijn

1 bericht / 0 nieuw
anne
Offline
Laatst gezien: 4 jaar 8 maanden geleden
Lid geworden op: 03/26/2014 - 22:11
Werknemerstatuut en ziek zijn

In 1992 startte ik als onthaalouder om voor mijn eigen kinderen te kunnen zorgen. Alle begin is moeilijke maar met de nodige vormingen en ondersteuning van onze dienst werd dit voor mij een volwaardige job. Na twintig jaar thuis kindjes op te vangen kreeg ik de kans om samen te werken met collega in een huurpand van de gemeente. En plots werd bij mij borstkanker vastgesteld. Mijn wereld stortte in.... Gelukkig waren we er vroeg bij maar toch mijn eerste gedacht ging naar mijn onthaalkindjes die ik een hele tijd moet missen. De financi"ele kant van het ziek zijn , daar lag ik ook wakker van. Eigenlijk ben je best niet ziek vooral met zo'n nepstatuut. Mijn ziekteuitkering is gene vette, werd berekend op het vorig kwartaal en dat was geen volle bezetting. Na zes maanden zal mijn ziekteuitkering waarschijnlijk drastisch verminderen, dit hangt af van het inkomen van je partner. Dus eigenlijk zou ik binnenkort terug aan de slag moeten gaan, maar eigenlijk ben ik er nog niet klaar voor. Daarom hoop ik voor de nieuwe kandidaat onthaalouders dat het werknemersstatuut van start gaat, iedere maand onzekerheid wat het inkomen betreft brengt stress en spanning in het gezin. Tot op heden ben ik nog aan het twijfelen of ik terug aan het werk zal gaan als onthaalouder mede door het onzeker inkomen. Maar mijn gedachten gaan elke dag naar de lieve snoetjes en knuffels van de onthaalkindjes..'''

Hoe werkt dit forum?

Hey, welkom op het forum. Het eerste wat je moet doen is je registreren. Zodra dat gebeurd is krijg je een email toegestuurd naar het adres dat je hebt opgegeven. Die email bevat een activatiesleutel. Klik op die link om je account te activeren. Eenmaal dat gedaan dan kan je inloggen met je zelf gekozen wachtwoord en kan je naar hartelust beginnen gebruikmaken van het forum. Veel plezier!

Wat zijn de spelregels?

Het forum is van en voor onthaalouders. Er is dan ook geen plaats voor kwetsende, discriminerende of racistische taal. Die posts zullen verwijderd worden en deelnemers zullen indien het meer dan eens gebeurt, niet langer gebruik kunnen maken van het forum. Ben je een spammer, dan hoor je op dit forum niet thuis. Wij zullen ervoor zorgen dat je wegblijft.

Word lid van de LBC-NVK onthaalouders

Word lid van de LBC-NVK