Waarover wil jij dicussiëren? Start een nieuwe discussie.

90% Kans dat ik zal stoppen.

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Annelise
Offline
Laatst gezien: 5 jaar 6 maanden geleden
Lid geworden op: 08/16/2014 - 22:47
90% Kans dat ik zal stoppen.

Beste Mensen, ik ben in 1993 gestart als onthaalmoeder en heb het altijd heel graag gedaan. Zowel voor de ouders die me waardeerden als de ouders die de JOB als onthaalmoeder 'geen Job' vonden. Ik deed het voor de KINDJES. Nu ben ik op 8 januari 2014 geopereerd geweest en eind juli nog eens. Dus nog steeds aan de ziekenfonds en doordat ik bijna geen opvangkindjes had ook een magere ziekteuitkering waar we het maar mee moeten doen. Sinds dat ik niet kan werken heb ik heel veel tijd gehad om na te denken. En bij mij is er een hele harde twijfel of ik nog de moeite ga doen om terug te starten. Een paar reden, 1ste : geen vast inkomen,2de: geen respect, 3de geen eigen huis meer 4de: geen ruggesteun/hulp. enz enz. Tegen eind september zal ik mijn beslissing nemen maar die ziet er niet rooskleurig uit. Laat ons zeggen dat ik 90% zeker ben om er een punt achter te zetten. Maar voor ons gezin een stap in het onbekende want ik kan momenteel niet gaan werken. (door omstandigheden) Het feit van de onkostenvergoeding was voor ons ideaal. En mijn beslissing om in de tijd als onthaalmoeder te starten heeft eigenlijk gans ons gezin de das omgedaan. Geen zekerheid, geen werkloosheiduitkering, geen leefbaarloon.... Gewoon mijn liefde voor de kinderen en omdat ik ook zelf voor mijn eigen kids wilde zorgen. Maar eigenlijk daardoor , hebben we nu geen enkele zekerheid meer, geen toekomst, niets. Hoop voor iedere onthaalmoeder dat er iets komt van wetgeving maar met alles wat ik hoor vrees ik ervoor. succes iedereen. Groeten van een beu gestreden onthaalmoeder/moeder. Anne-lise

Moderator
afbeelding van Moderator
Offline
Laatst gezien: 4 maanden 6 dagen geleden
Lid geworden op: 02/28/2014 - 11:38
Bedankt voor je verhaal

Hey Annelise, we hebben je verhaal ook op onthaalouders.be gezet: http://www.onthaalouders.be/verhalen/onthaalmoeder-anne-lise-mijn-beslis.... Hopelijk neem je de voor jou beste beslissing.

MegaMindyvervolgt
Offline
Laatst gezien: 5 jaar 5 maanden geleden
Lid geworden op: 03/08/2014 - 23:32
Veel sterkte. Ik begrijp je

Veel sterkte. Ik begrijp je beslissing maar al te goed. Veel respect heb ik voor jou : 21 jaren van je leven én van je pensioen. Als het proefproject slechts een flauwe grap is, dan zal ik ook stoppen. Met veel pijn in mijn hart, want deze job bracht mij het meeste arbeidsvreugde. Wat minderen verdienen neem je er graag bij in zo’n geval. Alleen is deze “ job” een doodsteek voor je pensioen en je sociale leven. Zonder vakantiegeld, vlieg je niet naar de zon. Je hebt geen reserves aangelegd met een eindejaarspremie. Gaat er iets mis, dan ben je een vogel voor de kat. Dus hoop ik dat wij allemaal dat welverdiende statuut krijgen in 2017. Zo niet gaat voor mij een deur dicht en een andere deur open.

Stephanie
afbeelding van Stephanie
Offline
Laatst gezien: 5 jaar 6 maanden geleden
Lid geworden op: 12/17/2014 - 21:14
Dag Anne Lise, mag ik vragen

Dag Anne Lise, mag ik vragen als je nog steeds onthaalmoeder bent nu of je gestopt bent intussen? Groetjes

MegaMindyvervolgt
Offline
Laatst gezien: 5 jaar 5 maanden geleden
Lid geworden op: 03/08/2014 - 23:32
Op 23 oktober heb ik mijn

Op 23 oktober heb ik mijn laatste dag als onthaalouder gemaakt. Niet omdat ik dit zelf wilde, wel gedwongen omdat de dienst mij geen nieuwe kindjes meer stuurde. Hun " krak van Mol" die de onthaalouderouderacademie volledig uitdeed en een prijs won bij K & G voor de wedstrijd taalstimulering. Toen mijn schoonbroer vroeg of er dan genoeg onthaalouders waren, kreeg hij als antwoord dat dit niet het geval was. Daarop vroeg hij of ik geen goede kinderbegeleider was en het antwoord was dat ik zeker een goeie onthaalouder was. Volgende vraag was of mijn woning dan niet in orde was en ook daar antwoordde men dat alles in orde was. Op de vraag waarom ik dan geen nieuwe kindjes kreeg, was het antwoord dat men geen ouders kon dwingen om langs te gaan. 9 jaren lang heb ik nooit een probleem ondervonden. Een verantwoordelijke kan je aanprijzen of niet ... ligt daar misschien het echte antwoord ? Heeft de echte reden te maken met het feit dat ik 2 jaar geleden besloot slechts 4 dagen te werken ? Is de Landelijke Kinderopvang bezig met een opruimactie ??? Wil de regering de gezinsopvang opdoeken ??? Wil de regering dat alle OO zelfstandigen worden ? Met een aparte opvang met aparte inkom en liefst met 2 samenwerken ??? Hoe lang gaat het dan duren eer die 2 OO meer dan 8 kindjes gaan opvangen om te kunnen leven van hun inkomen ??? De Morgen schrijft in haar artikel dat we van 7000 naar 5300 OO zijn gegaan. Hoeveel OO zullen er nog zijn tegen 2020 ?

Annelise
Offline
Laatst gezien: 5 jaar 6 maanden geleden
Lid geworden op: 08/16/2014 - 22:47
gestopt als onthaalmoeder

Juist gebeld. Op 5 januari mag ik mijn contract gaan tekenen. Dus binnenkort huishouden doen in mijn spullen van mijn opvang. Sommige dingen (oa bedjes,parken,speelgoed) zal te koop worden gezet. En dan gans de beneden inrichten voor een 'gewoon' gezin. Niet meer onnodig wachten tot ze van plan zijn om te komen met hun kindje, niet meer de onverwachte zonder verwittiging de stopzetting van de opvang, geen regels en verplichtingen meer in mijn eigen huis. Een JOB dat ik met heel veel liefde heb gestart in 1993 is nu ten einde gekomen. Een JOB die vroeger gedaan werd door vele mama's die thuis wilde blijven om voor hun eigen kinderen te zorgen,zal nu door al de wetgevingen en ditjes en datjes verdwijnen. Vele onthaalouders stoppen. En bij mij is de reden juist dezelfde geweest als van 100de andere die het voor mij gedaan hebben en de 100de andere die het na mij ook nog zullen doen. Vind ik het jammer? Ja heel erg. Zo een grote hoeve waar nooit geen kleine kindjes hun hartje zullen kunnen uitleven en buiten spelen. Waar de kindjes nooit meer versteld zullen staan dat een kip een ei legt en die ei niet uit een winkel komt.... Maar voor alles is er een einde en een nieuw begin. Mijn kindjes worden ook groter en als het nodig is kunnen ze bij mij in schooltje direct in de Voorschools en of naschoolse opvang. 2015 here we come. New year new beginnings.

Annelise
Offline
Laatst gezien: 5 jaar 6 maanden geleden
Lid geworden op: 08/16/2014 - 22:47
gestopt

Megamindy :

Wees getroost. Je bent de enige niet. Ben bijna 1 jaar nu in ziekte verlof. Operatie aan beide schouders gehad. Ik ondervind en dat is mijn menig (en ben al ophet 'matje'geropen geweest om mijn mening openbaar te uiten). Als je als oonthaalmoeder rendabel bent sturen ze kinderen en anders trek je plan. Er was een vervangster tijdens mijn afwezigheid en die belde me op om te weten wanneer ik zou starten. Ze had veel aanvragen. Maar ik kon en mocht nog niet van de specialist. Nu 14 dagen geleden wilde ik info over de situatie. De verantwoordelijke was ook terug dus ik mailde haar efkes met de melding dat ik begin januari terug zou starten en of ze kindjes kon doorsturen. Kreeg ik tot mijn verbazing dat er NIETS van aanvragen waren????? Ik woon idd op de buiten en voor de ouders mss wel een omweg te doen. Maar als er zo een tekort is in de opvangwereld waar zijn die tekorten dan? Want ik ben NOOIT volzet geweest. Soms had ik maar 1 of 2 kindjes. Nu ja. Je hebt er altijd die een tandje voor krijgen. En een onthaalmoeder moet zwijgen en incaseren en ja knikken. Gedaan daarmee. Ik deed het met hart en ziel. Maar niet zo dat ik niet meer mocht doen of zeggen wat ik te zeggen had. Kwamen ze niet moest ik zwijgen. Gaven ze van de ene dag op de andere hun opzeg, ik moest zwijgen. MAAR ze verliepen wel naar een andere onthaalmoeder bij diezelfde dienst???? Wie had er hier baat bij? Jaja. Nu is het genoeg. Mijn beslissing is gemaakt. Toen ik die advertentie zag staan heb ik geen moment getwijfeld om te bellen. Heb nog geen moment getwijfeld. Het was alsof het zo moest zijn. In de school van mijn eigen kids. Voor en naschoolse opvang. Met een contract en vaste leuke uren en thuis tijdens de vakantie met mijn eigen kids. 27u werken in de week en meer verdienen dan ik vroeger had. Waarom zou ik getwijfeld hebben? Beste beslissing ooit! Veel succes aan de andere die het wel willen verder doen.

MegaMindyvervolgt
Offline
Laatst gezien: 5 jaar 5 maanden geleden
Lid geworden op: 03/08/2014 - 23:32
Veel succes met je nieuwe job

Veel succes met je nieuwe job Annelise én ook voor je woorden van steun en troost. Ik ga terug studeren en een andere richting uit. Hopelijk een waarin ze hun medewerkers wel netjes behandelen.

Hoe werkt dit forum?

Hey, welkom op het forum. Het eerste wat je moet doen is je registreren. Zodra dat gebeurd is krijg je een email toegestuurd naar het adres dat je hebt opgegeven. Die email bevat een activatiesleutel. Klik op die link om je account te activeren. Eenmaal dat gedaan dan kan je inloggen met je zelf gekozen wachtwoord en kan je naar hartelust beginnen gebruikmaken van het forum. Veel plezier!

Wat zijn de spelregels?

Het forum is van en voor onthaalouders. Er is dan ook geen plaats voor kwetsende, discriminerende of racistische taal. Die posts zullen verwijderd worden en deelnemers zullen indien het meer dan eens gebeurt, niet langer gebruik kunnen maken van het forum. Ben je een spammer, dan hoor je op dit forum niet thuis. Wij zullen ervoor zorgen dat je wegblijft.

Word lid van de LBC-NVK onthaalouders

Word lid van de LBC-NVK