Waarover wil jij dicussiëren? Start een nieuwe discussie.

Wie wil er werknemer worden in het proefproject ?

11 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
MegaMindyvervolgt
Offline
Laatst gezien: 5 jaar 5 maanden geleden
Lid geworden op: 03/08/2014 - 23:32
Wie wil er werknemer worden in het proefproject ?

D kogel is door de kerk : er werd een oproep gelanceerd naar de diensten voor wie wil meewerken aan het project onthaalouders - werknemers. Ook Landelijke Kinderopvang liet op haar FB weten dat eer infoavonden komen voor onthaalouders die werknemer willen worden. Wil jij werknemer worden ? Laat van je horen zodat we weten met hoeveel we zijn.

Kaatje1964
Offline
Laatst gezien: 5 jaar 10 maanden geleden
Lid geworden op: 09/09/2014 - 08:56
Waar staan wij als samenwerkende OO, groepsopvang?

Nou, we zijn weer snel thuis!!! Mijn man en ik, samenwerkende onthaalouders, in ons eigen huis, keken enorm uit naar de info avond over het werknemersstatuut. Een fijne houvast dachten we, al was het maar voor één iemand van ons twee om toch in onze wankele branche met een inkomensvergoeding, om een vast loon te kunnen bekomen. Na onze inschrijving voor de avond kregen we nergens melding van, maar toen we ons aan tafel zetten vanavond kregen we te horen dat we wel mochten luisteren, maar dat het TOCH NIET VOOR ONS was!!!????? Waar horen wij in godsnaam nog wél bij???? We mogen kinderen opvangen, liefst zo veel mogelijk, brandveiligheid is voor samenwerkenden behoorlijk pittig en nu met het nieuwe decreet (samenwerken..wat zijn dat???!!!) mogen we nog opdraaien voor de voedselinspectie ook nog!! Op eigen kosten welteverstaan, de dienst houdt de handjes eraf! Deze zomer een volledige nieuwe keuken geplaatst, enorme kosten gemaakt..maar kom..we doen ons werk graag. Zou het mss eens kunnen dat dat ook een beetje gewaardeerd wordt??? Alle eisen waaraan wij moeten voldoen als samenwerkenden zijn al zo zwaar en nu er iets is waar we een "vastigheid" aan hadden kunnen hebben, horen we er wééral eens niet bij!! En bij het buitengaan kregen we ook nog te horen dat we zonder dienstverantwoordelijke zitten, want ja...er zou iemand komen voor de samenwerkenden...het is voor die groep wat te complex! Leuk om even te horen, want hier wisten we ook niets van.... Wat zijn wij eigenlijk????? Zo, het is er eventjes uit. Mss nog zo'n ervaringen van samenwerkenden onder een dienst hier?? We horen het graag...want op het moment weten we echt niet meer tot wie we ons moeten richten.... We zijn te complex, te lastig, horen er niet bij, maar mogen wel overal voor betalen uit eigen zak...en oja, voor heel wat kinderen zorgen elke dag. Blijf zo maar eens gemotiveerd....niet simpel hoor!!

K&S

Nathie
Offline
Laatst gezien: 5 jaar 5 maanden geleden
Lid geworden op: 03/10/2014 - 15:07
Ik heb altijd gezegd ik wil

Ik heb altijd gezegd ik wil een statuut . Maar ik zit vooral met heel veel vragen ( kon gisteren niet naar de info avond en ik heb verder ook geen tijd meer om elders nog te gaan.mijn dv ging mij alles op mail zetten die is geweest voor mij). Tis vooral mijn man die het niet helemaal gerust in is. Ik vind op internet ook nergens uitleg over hoeveel we dan precies gaan verdienen. Ik heb al gehoord de bedragen zijn bedragen met 2 kinderen ten laste ( die staan bij mijn man, dan kan ik die toch ook niet tenlaste nemen ????) echtgenoot gaat ong 250 euro per mnd minder hebben maar dat is RSZ . Heeft RSZ invloed op belastingen ( nu wordt minder RSZ afgehouden maar wordt dat deels verrekend met belastingen ? Want dan is het uiteindelijk minder dan 250 euro per mnd dat afgehouden wordt ?) hoeveel vakantiegeld en eindejaarspremie krijgen we ?

Moderator
afbeelding van Moderator
Offline
Laatst gezien: 4 maanden 6 dagen geleden
Lid geworden op: 02/28/2014 - 11:38
Je komt best ook nar de info-avonden van de LBC-NVK

Hey Nathie,

Waarschijnlijk ben je naar een info-avond van je dienst geweest. Daar heb je de werkgeverskant van het verhaal gehoord, wat op zich ok is. In oktober organiseert de LBC-NVK een reeks info-avonden in heel Vlaanderen (inschrijven via www.onthaalouders.be) Daar krijg je de werknemerskant van het verhaal te horen. Maar misschien toch ff enkele dingen rechtzetten:
- Nergens staat dat je kinderen niet langer ten laste van je man kunnen genomen worden. Jullie mogen zelf vrij kiezen wie ze ten laste neemt. Het spreekt voor zich dat je best bekijkt wat het meest voordelig is in jullie situatie. Het verschil tussen een onthaalouder in het werknemersstatuut met kinderen ten laste en zonder kinderen ten laste kan je zelf via de bruto netto calculator van b.v. vacature berekenen. Zo zal een voltijdse onthaalouder met een partner die een loon verdient maar geen kinderen ten laste heeft elke maand (dus ook tijdens de vakantie) 1.770 euro netto krijgen (alle sociale lasten zijn daarvan af). Dezelfde onthaalouder met 2 kinderen ten laste krijgt elke maand 1.896 euro netto. Een verschil van 130 euro. Stel dat dat jullie situatie is, dan zouden jullie best kiezen om de kinderen ten laste te laten van je man.
- Welke invloed dat heeft op de belastingen hangt o.a. af of jullie een hypothecaire lening hebben etc.
Om maar te zeggen: dit soort van info en met dit soort van vragen kunnen jullie terecht op de info-avonden van de LBC-NVK. Vanaf maandag 14/09 staan de data en de locaties online.

Tot dan!

Nathie
Offline
Laatst gezien: 5 jaar 5 maanden geleden
Lid geworden op: 03/10/2014 - 15:07
Merci

Merci
Ik heb mij vandaag kandidaat gesteld . Ik zelf ben niet naar de info avond kunnen gaan maar mijn dienstv heeft dag in mijn plaats gedaan en zeer veel notities bij genoteerd en doorgrmaild . Heb een zeer goed gesprek gehad . Had toch nog wat vragen . Heb ook naar de belastingdienst gebeld om het een en ander te vragen . Nu weet ik ook hoe het precies zit met dat ' ten laste 'van partner staan . Er wordt gewoon minder bedrijfsvoorheffing afgehouden . Met statuut valt die extra 200 ( ongeveer) per mnd weg maar er wordt dan meer bedrijfsvoorheffing afgehouden en dat is weer voordeliger bij belastingaangifte . Man is arbeider . Alleen nog even opzoeken of wij dan ook meer kunnen inbrengen van hypoteek

Nathie
Offline
Laatst gezien: 5 jaar 5 maanden geleden
Lid geworden op: 03/10/2014 - 15:07
Ga proberen te komen maar heb

Ga proberen te komen maar heb twee zeer drukke maanden voor de boeg .

Moderator
afbeelding van Moderator
Offline
Laatst gezien: 4 maanden 6 dagen geleden
Lid geworden op: 02/28/2014 - 11:38
Hey Nathie, hopelijk kan je

Hey Nathie, hopelijk kan je erbij zijn!

Nathie
Offline
Laatst gezien: 5 jaar 5 maanden geleden
Lid geworden op: 03/10/2014 - 15:07
Neen jammer

Jammer hier is het komende dinsdag en mijn man heeft dan middagdienst. Op dinsdag kan oma niet komen babysitten. Allee ze zou dat wel doen als ik dat vraag maar ze heeft dan haar sport avond en ik zit dan ook nog met vervoer.En ik denk niet dat ik nog veel nieuwigheden ga horen. Weet er ontzettend veel van. Mijn mening gaat niet veranderen ik wil zowiso dat statuut.

Mutti
Offline
Laatst gezien: 5 jaar 1 week geleden
Lid geworden op: 03/14/2014 - 00:21
Onze dienst heeft de

Onze dienst heeft de onthaalouders niet geraadpleegd over het proefproject. Er werd niet over gesproken. Jammer, er waren nochtans veel geïnteresseerden!

anne
Offline
Laatst gezien: 4 jaar 8 maanden geleden
Lid geworden op: 03/26/2014 - 22:11
Hier ook geen woord over het

Hier ook geen woord over het proefproject. Hun uitleg, veel te veel werk om dit er nog bij te nemen....

Mutti
Offline
Laatst gezien: 5 jaar 1 week geleden
Lid geworden op: 03/14/2014 - 00:21
groepsopvang en FAVV

Beste Kaatje 1964,
Volgens het kaderdecreet is de dienst verplicht om alle mogelijke kosten, die moeten gemaakt worden voor het FAVV, te dragen. Zoals jij het zegt, dat de dienst de handjes eraf houdt, dat kan niet! Reageren, zou ik zeggen!

Hoe werkt dit forum?

Hey, welkom op het forum. Het eerste wat je moet doen is je registreren. Zodra dat gebeurd is krijg je een email toegestuurd naar het adres dat je hebt opgegeven. Die email bevat een activatiesleutel. Klik op die link om je account te activeren. Eenmaal dat gedaan dan kan je inloggen met je zelf gekozen wachtwoord en kan je naar hartelust beginnen gebruikmaken van het forum. Veel plezier!

Wat zijn de spelregels?

Het forum is van en voor onthaalouders. Er is dan ook geen plaats voor kwetsende, discriminerende of racistische taal. Die posts zullen verwijderd worden en deelnemers zullen indien het meer dan eens gebeurt, niet langer gebruik kunnen maken van het forum. Ben je een spammer, dan hoor je op dit forum niet thuis. Wij zullen ervoor zorgen dat je wegblijft.

Word lid van de LBC-NVK onthaalouders

Word lid van de LBC-NVK