Waarover wil jij dicussiëren? Start een nieuwe discussie.

het handelen van de dienst

12 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
meetje
Offline
Laatst gezien: 6 jaar 1 maand geleden
Lid geworden op: 04/29/2014 - 00:31
het handelen van de dienst

ik ben al vele jaren onthaalmoeder en heb altijd een hele goede bezetting gehad. Door familiale redenen ben ik even gestopt met onthaalmoeder zijn. Al mijn kinderen werden geplaatst bij mijn lieve collega's. Na bijna anderhalf jaar afwezigheid kwam ik terug om mijn job als onthaalmoeder verder te zetten. Ze zetten mij eerst onder druk dat ik een paar maanden eerder moest beginnen want ze hadden kinderen die onmiddellijk opvang nodig hadden en ik was de enige die hen kon helpen. ik kon echt niet eerder starten maar uiteindelijk hals over kop toch maar terug gestart om de dienst uit nood te helpen. Ze hadden mij 5 kindjes beloofd. Uiteindelijk komt er maar 1tje opdagen. Ja de dienst kon er niets aandoen. Na 2 weken krijg ik een mailtje van de dienst dat mijn enige kindje naar een andere onthaalmoeder ging omdat dat voor die mama gemakkelijker was. En daar zat ik dan, eerder gestart met werken en na 2 weken geen inkomen meer. Na 3 maanden stilte kreeg ik eindelijk terug een kindje aangewezen. Het konden er meer zijn maar telkens kreeg ik de uitleg dat die ene dag in de week dat ik vrij heb een probleem is voor de ouders, maar die ouders kunnen wel terecht bij een andere onthaalmoeder die dezelfde dag als mij vrij heeft????????
Allez ik toch al blij dat ik terug kon beginnen en dat mijn kind company kreeg. Maar mooie liedjes duren niet lang zou ik zeggen.
eind april sloot ik 3 weken de opvang om prive reden. De mama van mijn onthaalkindje was hiervan al op de hoogte toen zij bij mij startte en zag hierin geen probleem, zij had genoeg alternatieven om die 3 weken op te vangen.
Na 1 week sluiten kreeg ik WEER een mail van de dienst dat de mama met hen contact had opgenomen omdat zij in nood zat door een misrekening in haar noodopvangplan. De mama vroeg aan de dienst om een vervanging te zoeken voor de volgende komende 2 weken. Gelukkig was er heel snel een collega die bereidt was om dat kindje op te vangen.
Zonder mij hiervan op de hoogte te brengen beslist de dienst om dat kindje voor goed te plaatsen bij de andere onthaalmoeder. Want ik werk 1 dag in de week niet en dat zou wegens de opvangproblemen van de mama ook moeilijk worden.
ik ben bereid om de komende maanden wel te werken op mijn vrije dag tot het kindje naar school gaat!!!!
Er wordt niet aan mij gevraagd of ik een tegemoetkoming kan doen en of ik voor de mama nog iets kan betekenen. Nee zij nemen gewoon in mijn plaats de beslissing om dat kindje te verplaatsen, zij nemen gewoon mijn inkomen af.
Ik heb de dienst na het lezen van de mail gebeld en zij vinden dat zij hierin geen fouten hebben gemaakt en vinden dat ik maar met die mama moet praten zodat zij terug naar mij zou keren.
Ik vind dat niet kunnen van de dienst. ik ben woedend.
Ik sta te springen om kindjes op te vangen en zij geven mij er geen en dan hoor ik van toekomstige mama's dat zij op een wachtlijst staan van een wachtlijst. Overal in de winkels en boekjes zie ik dat ze opzoek zijn naar onthaalmoeder. Ze hebben hier eentje zitten en die behandelen ze zo.
Wat vinden jullie hiervan? Kan de dienst dat wel doen? Heb ik hierin nog iets te zeggen? kan ik stappen ondernemen?

Ingrid
Offline
Laatst gezien: 1 jaar 3 maanden geleden
Lid geworden op: 03/08/2014 - 09:55
Dit vind ik inderdaad echt

Dit vind ik inderdaad echt niet kunnen. Zo zie je maar weer hoe zwak wij momenteel staan in dit statuut. Het werknemersstatuut voor onthaalouders moet er dringend komen .

Ingrid
Offline
Laatst gezien: 1 jaar 3 maanden geleden
Lid geworden op: 03/08/2014 - 09:55
En kan je niet van dienst

En kan je niet van dienst veranderen, want voor zo een dienst zou ik niet graag werken, in onze dienst werken wij wel collegiaal, want dit is toch ook jouw broodwinning als onthaalouder.

Nathie
Offline
Laatst gezien: 5 jaar 5 maanden geleden
Lid geworden op: 03/10/2014 - 15:07
Ik zou ook kijken om van

Ik zou ook kijken om van dienst te veranderen maar dat is niet in iedere gemeente haalbaar. Hier is maar 1 dienst. Zeer jammer dat er diensten zijn die zo te werk gaan. Wat dat betreft is onze dienst wel correct

anneke
Offline
Laatst gezien: 6 jaar 1 maand geleden
Lid geworden op: 05/13/2014 - 15:24
Meetje uw verhaal klinkt

Meetje uw verhaal klinkt redelijk herkenbaar. Ik zou graag eens privé verder willen praten als dat moest kunnen.

carineme
Offline
Laatst gezien: 6 jaar 1 maand geleden
Lid geworden op: 05/13/2014 - 13:49
da kan en wil ik niet snappen

da kan en wil ik niet snappen van uw dv,kan je geen klacht indienen bij lko zelf?? voor de rest zijn er onthaalouders te weinig maar ik sta daar nie stom van als ik dikwijls de verhalen hoor over de dienstverantwoordelijken. wij hebben alle geluk want onze dv is echt een creme van een dienstverantwoordelijke. veel geluk nog maar laat zeker nie op uwe kop zitten

meetje
Offline
Laatst gezien: 6 jaar 1 maand geleden
Lid geworden op: 04/29/2014 - 00:31
ik zou graag eens verder

ik zou graag eens verder willen praten maar weet niet hoe we dat kunnen regelen. Ik wil niet mijn mailadres hier bekent maken.

meetje
Offline
Laatst gezien: 6 jaar 1 maand geleden
Lid geworden op: 04/29/2014 - 00:31
het houd niet op.

ik kreeg een mailtje van DV met de vraag of ik de mama nog had gecontacteerd en of het nu terug zou keren naar mij of bij die andere onthaalmoeder blijft. (hier stel ik mij al de vraag of zij dat niet had moeten doen)
Ik laat dus mijn DV weten wat de beslissing is van de mama en dat ik niet tevreden ben op welke manier dit allemaal afgehandeld is.
De dag erna krijg ik een mailtje dat zij misschien een vervanging voor mij heeft.
Wanneer dat kindje op kennismaking komt weet die mama mij te vertellen dat zij 2 weken ervoor naar de dienst had gebeld dat zij dringend opzoek is naar opvang voor een paar maanden want dat het kind dan naar school gaat gaan. Het kindje zou maar voor 1.5dag moeten opgevangen worden. De DV laat haar weten dat zij in onze regio geen plaats meer heeft en dat zij genoodzaakt is om uit te wijken naar de andere dienst 8 km van haar vandaan.
Ik begreep het even niet, ze hebben geen onthaalmoeder waar ze een kindje kunnen plaatsen voor 1.5 dag????? En ik dan? Ik heb een bezetting voor 4 kinderen en heb er 1tje of nee geen meer opstaan.
uiteindelijk een dag nadat de DV van mij een mail had gekregen met mijn woede krijgt die mama telefoon dat ze eventueel en oplossing voor haar heeft en dat ze naar mij kan.

Ik ben het allemaal een beetje beu. Naar een andere dienst gaan is geen optie omdat dat een beetje te ver ligt en ermee stoppen en ergens anders gaan werken is momenteel ook geen optie omdat ander werk nu niet te combineren zou zijn met priveredenen.

MegaMindyvervolgt
Offline
Laatst gezien: 5 jaar 5 maanden geleden
Lid geworden op: 03/08/2014 - 23:32
Voor mij ook een heel

Voor mij ook een heel herkenbaar verhaal. Jarenlang word ik al gestraft, omdat ik niet zwijg over de onrechtvaardigheid die ons te beurt valt. Dankzij de steun van mijn man, familie en vrienden blijf ik er voor gaan. Vaak heb ik het moeilijk om te blijven geloven dat ooit alles goed gaat komen voor de onthaalouders. Heel wat militanten van het eerste uur zijn op pensioen of bijna zo ver. Toch weten wij dat we vechten voor een goed doel en de toekomst van kinderen. De enige troost die ik je kan bieden is deze : weet waarom je onthaalouder bent geworden. Als je het doet omwille van je eigen kindjes, besef dan dat er een tijd komt dat je terug buitenshuis kan gaan werken voor een deftig pensioen. Helaas voor de oudere generatie, is dit een stuk moeilijker. En dat terwijl we allemaal gaan moeten werken voor een pensioen. Als wij zonder man vallen, dan kunnen we beter ons huis verkopen aan onze kinderen. Dan krijgen we recht op leefloon en kunnen we proberen een andere man te vinden om te overleven. Hopelijk een man met respect voor een huisvrouw ...

Annelise
Offline
Laatst gezien: 5 jaar 6 maanden geleden
Lid geworden op: 08/16/2014 - 22:47
heeeeeel herkenbaar

Beste.
Heel herkenbaar. Bij mij ging het dan nog zo ver dat ik van de dienst een blad heb moeten ondertekenen dat ik (hoe zal ik het beleefd stellen) mijn mond loest houden of dat ik mijn ontslag ging krijgen. Wel heb het een tijdje gedaan. Maar nu was de druppel erover en heb ander werk gezocht en gevonden. Nu hou il mijn mond niet meer. Zou mijn boekje moeten open doen dan zouden er hier heeel veeeeel verschieten. Kort gezegd ze spelen gewoon met jullie voeten. En als ze het gemund hebben op je ben je de pineut. En die die niet stilzwijgend ja knikken zijn de eerste die eraan moeten geloven. Succes. Maar voor mij hoeft het niet meer. Na bijna 22 jaar heb ik er de brui aan gegeven. Grootste boosdoeners? De regeltjes en eisen en de dienst.

MegaMindyvervolgt
Offline
Laatst gezien: 5 jaar 5 maanden geleden
Lid geworden op: 03/08/2014 - 23:32
Net zoals Annelise ben ik

Net zoals Annelise ben ik gestopt als onthaalouder. Ik heb bij K &G een attest opgevraagd om te kunnen werken in een groepsopvang. Die vroegen mij of ik als zelfstandige OO aan de slag wilde, want de dienst had mij al bij hun uitgeschreven. Heb daar mijn verhaal gedaan en ze vroegen of ik geen klacht wilde neerleggen. Ik merk dat vele OO tot stoppen gedwongen worden door hun zonder kindjes te zetten. Maar wie gaat er hier iets aan doen ??? Blijkbaar uiteindelijk niemand. Op facebook is er een groep " gestopte onthaalouders" waar je je verhaal kwijt kan.

MegaMindyvervolgt
Offline
Laatst gezien: 5 jaar 5 maanden geleden
Lid geworden op: 03/08/2014 - 23:32
Net zoals Annelise ben ik

Net zoals Annelise ben ik gestopt als onthaalouder. Ik heb bij K &G een attest opgevraagd om te kunnen werken in een groepsopvang. Die vroegen mij of ik als zelfstandige OO aan de slag wilde, want de dienst had mij al bij hun uitgeschreven. Heb daar mijn verhaal gedaan en ze vroegen of ik geen klacht wilde neerleggen. Ik merk dat vele OO tot stoppen gedwongen worden door hun zonder kindjes te zetten. Maar wie gaat er hier iets aan doen ??? Blijkbaar uiteindelijk niemand. Op facebook is er een groep " gestopte onthaalouders" waar je je verhaal kwijt kan.

Hoe werkt dit forum?

Hey, welkom op het forum. Het eerste wat je moet doen is je registreren. Zodra dat gebeurd is krijg je een email toegestuurd naar het adres dat je hebt opgegeven. Die email bevat een activatiesleutel. Klik op die link om je account te activeren. Eenmaal dat gedaan dan kan je inloggen met je zelf gekozen wachtwoord en kan je naar hartelust beginnen gebruikmaken van het forum. Veel plezier!

Wat zijn de spelregels?

Het forum is van en voor onthaalouders. Er is dan ook geen plaats voor kwetsende, discriminerende of racistische taal. Die posts zullen verwijderd worden en deelnemers zullen indien het meer dan eens gebeurt, niet langer gebruik kunnen maken van het forum. Ben je een spammer, dan hoor je op dit forum niet thuis. Wij zullen ervoor zorgen dat je wegblijft.

Word lid van de LBC-NVK onthaalouders

Word lid van de LBC-NVK