Waarover wil jij dicussiëren? Start een nieuwe discussie.

Reserveren is betalen

9 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
MegaMindyvervolgt
Offline
Laatst gezien: 5 jaar 5 maanden geleden
Lid geworden op: 03/08/2014 - 23:32
Reserveren is betalen

Ouders krijgen 18 dagen gewettigde afwezigheid en daarin zit verlof, ziekte en dagje naar grootouders. Dit lijkt mij wel heel weinig en ik zou hen toch minstens 25 tot 30 dagen gunnen met daar bovenop elke ziektedag met doktersbriefje. Ouders met kinderen met een zwak immuunsysteem en kansarme gezinnen mogen niet de dupe worden van deze regel.

Bolleke
Offline
Laatst gezien: 5 jaar 9 maanden geleden
Lid geworden op: 05/10/2014 - 20:28
Zoals ze het mij verteld

Zoals ze het mij verteld hebben is het zo dat ouders al hun verlof kunnen vastleggen in het opvangplan dat opgesteld wordt. Bovenop deze vastgelegde dagen hebben ze dan nog eens recht op 18 dagen buiten de sluiting van de opvang. Mij lijkt dit net erg veel!!! Ik heb ouders die al 9 weken verlof vastleggen buiten mijn verlof om, als ze die 18 dagen er dan nog eens bovenop doen, komt het kindje bijna niet meer en dan hebben we het nog niet over leerkrachten, die hebben 15 weken schoolvakantie!.
Volgens mij zijn die 18 dagen meer dan genoeg. Ik heb de indruk dat de onthaalouders er sterk op achteruit gaan en de ouders veel meer rechten krijgen. Ze kunnen zelfs dag tot dag hun opvangplan aanpassen, wat betekent dit dan nog, dan kan je even goed zeggen 'kom en ga maar wanneer je wil'. Dat is in 't kort het nieuwe decreet samengevat. Zo komt het alleszins bij mij over.

Ingrid
Offline
Laatst gezien: 1 jaar 3 maanden geleden
Lid geworden op: 03/08/2014 - 09:55
Inderdaad als de ouders zich

Inderdaad als de ouders zich zouden houden aan hun opvangplannen, zijn 18 dagen meer als voldoende. Ik geef je groot gelijk, Bolleke.

Nathie
Offline
Laatst gezien: 5 jaar 5 maanden geleden
Lid geworden op: 03/10/2014 - 15:07
Dit is bij lko nog allemaal

Dit is bij lko nog allemaal niet vast gelegd hoeveel dagen enz. Ik heb al gehoord dat er diensten 28 dagen geven aan de ouders . Wat wel waarschijnlijk vast staat is dat dat geld van reserveren is betalen naar de dienst gaat. Dus uiteindelijk zijn wij niet veel met die nieuwe regel

Ingrid
Offline
Laatst gezien: 1 jaar 3 maanden geleden
Lid geworden op: 03/08/2014 - 09:55
Neen, dat is waar Nathie, je

Neen, dat is waar Nathie, je gaat nog steeds geen zekerheid hebben van een maandelijks inkomen. Want als de kindjes niet komen, is de onthaalouder daar toch nog steeds de dupe van. Dus nog maar eens een reden waarom er dringend een werknemersstatuut moet komen.

Bolleke
Offline
Laatst gezien: 5 jaar 9 maanden geleden
Lid geworden op: 05/10/2014 - 20:28
Ik heb ergens gelezen dat de

Ik heb ergens gelezen dat de dienst zelf kan kiezen of ze het geld doorstorten naar de onthaalouders of het zelf houden.
Ik weet niet of dit klopt, maar als het waar is dan is er misschien nog een waterkansje.

MegaMindyvervolgt
Offline
Laatst gezien: 5 jaar 5 maanden geleden
Lid geworden op: 03/08/2014 - 23:32
Wat ik mij dan afvraag, is

Wat ik mij dan afvraag, is waarom ouders dan meer dan 20 dagen jaarlijks verlof kunnen vastleggen. Dat lijkt mij niet logisch, gezien het toch de bedoeling is dat men gezinsvakantie neemt : beide ouders en kindjes. Als die vakantie in het opvangplan zit, dan zijn die 18 dagen zelfs wat veel. Het enige waar ik voor pleit is dat de ziektedagen met attest niet inbegrepen zijn voor die 18 dagen. Als kindjes behoorlijk veel ziek zijn, dan is dit aan te tonen met die ziektebriefjes. Het zijn dan in mijn ogen kindjes met nood aan extra zorgen, want zij moeten na een ziekenhuisopname keer op keer wennen. Nu durft mijn verantwoordelijke beweren dat niet zo is, terwijl ik veel verlies aan inkomen én een zorgenkindje heb. Gaan wij dan bij de inschrijving bij ons ook eerst moeten vragen hoe hun opvangplan is ? En dan weigeren wij gewoon deze kindjes die teveel verlof nemen ? Of wordt het opvangplan dan inderdaad zo maar vlug aangepast ? Gaan wij dit nog lang over onze kant laten gaan ? Overal hoor ik verhalen van stoppende collega's. Wie nog een uitweg ziet of kans op een andere job, geeft er de brui aan.

anne
Offline
Laatst gezien: 4 jaar 8 maanden geleden
Lid geworden op: 03/26/2014 - 22:11
zo zie ik het...

Door het kaderdecreet zullen vele onthaalouders binnen hier en een jaar stoppen. En dit is ook de bedoeling denk ik. Strengere voorwaarden om te mogen starten en strengere voorwaarden om het beroep te kunnen uitoefenen. Minister Vandeurzen kan voor mij niets meer goed doen. Ze opteren voor kribbes met grotere capaciteit, maar naar kwaliteit en kleinschaligheid vinden ze niet belangrijk meer. Onze dienstverantwoordelijk denkt ook dat het zo zal eindigen. Ik werk in samenwerkingsverband en geloof me het is geen lachertje meer. Sinds april kunnen we controle krijgen van de voedselveiligheid, papierwerk en aanpassingen in de keuken. Wie gaat dit allemaal betalen. Naar het schijnt zullen we gebruik moeten maken van een traiteurdienst en wie gaat dat betalen. Volgende maand krijgen we voor de tweede keer een extra vormingsavond daaromtrent en het beloofd een zware avond te worden. Ik weet het eigenlijk ook niet meer, maar stoppen en ander werk zoeken zie ik niet meer zitten na 24 jaar onthaalmoeder te zijn. En dan maar klagen en zagen dat er opvang tekort is in de media. Een dikke week eens het werk stilleggen zou misschien effect hebben maar onze portemonnee kan daar niet tegen....

MegaMindyvervolgt
Offline
Laatst gezien: 5 jaar 5 maanden geleden
Lid geworden op: 03/08/2014 - 23:32
Ik vrees ook voor de toekomst

Ik vrees ook voor de toekomst van de gezinsopvang. Als 2 onthaalouders willen samenwerken, dan is dat enkel rendabel als ze samen meer dan 8 kindjes per dag opvangen. Dan zijn ze dus groepsopvang en zijn er meer regels ... Volgens mij wil men daar naar toe werken : kleine en grotere groepsopvang. Dan zal de kleinere groepsopvang een initiatief worden van de huidige organisator van gezinsopvang met werknemers i.p.v. onthaalouders. Je ziet al hoe de gezinsopvang bij alles bespaard, om dit te kunnen voorbereiden. Want werknemers moet je anders behandelen dan onthaalouders ... dat is iets waar ze dan niet rond kunnen.

Hoe werkt dit forum?

Hey, welkom op het forum. Het eerste wat je moet doen is je registreren. Zodra dat gebeurd is krijg je een email toegestuurd naar het adres dat je hebt opgegeven. Die email bevat een activatiesleutel. Klik op die link om je account te activeren. Eenmaal dat gedaan dan kan je inloggen met je zelf gekozen wachtwoord en kan je naar hartelust beginnen gebruikmaken van het forum. Veel plezier!

Wat zijn de spelregels?

Het forum is van en voor onthaalouders. Er is dan ook geen plaats voor kwetsende, discriminerende of racistische taal. Die posts zullen verwijderd worden en deelnemers zullen indien het meer dan eens gebeurt, niet langer gebruik kunnen maken van het forum. Ben je een spammer, dan hoor je op dit forum niet thuis. Wij zullen ervoor zorgen dat je wegblijft.

Word lid van de LBC-NVK onthaalouders

Word lid van de LBC-NVK